Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.


Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο Λάμπρος Κοντογούνης ταξίδεψε στην αιωνιότητα, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ο άνθρωπος που για πολλούς υπήρξε «σύμβολο των Αγράφων», δεν είναι πια κοντά μας. Ήταν ο πλέον φωτογραφημένος τύπος όλης της περιοχής, ο σύγχρονος ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, ο «φύλακας» της Βαρβαριάδας, που για 60 συναπτά έτη λειτουργούσε το εκεί χάνι, που πρωτολειτούργησε ο πατέρας του Γιώργος με τη μάνα του Σάββα το 1937. Η κηδεία του έγινε στην Βαρβαριάδα την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου το απόγευμα όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι και συντοπίτες για τον τελευταίο χαιρετισμό(agrafiotis)   


1 σχόλιο: