Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ-ΤΣΙΝΙΑ

:
Ηχογραφήσαμε στο σπίτι της αυθεντικά –παραδοσιακά τραγούδια (όπως τα τραγουδούσαμε παλιά στα χωριά μας, χωρίς όργανα, στα πανηγύρια, στους γάμους, στα γιορτάσια, στον τρύγο, στα ξεφλουδίσματα του καλαμποκιού κ.α.). Η κυρία Γιαννούλα τραγουδάει θαυμάσια τα παραδοσιακά μας τραγούδια , θυμάται όλα τα λόγια και το ρυθμό των τραγουδιών ,έτσι όπως τα τραγούδησαν γενιές και γενιές. Ηχογραφήσαμε 15 τραγούδια και ανανεώσαμε τη συνάντησή μας για να ολοκληρώσουμε την καταγραφή. Η Γιαννούλα σήμερα είναι στα 80 της χρόνια. Ανήκει στις γυναίκες που πάλεψαν σκληρά στη ζωή τους ,έζησε τα περισσότερα χρόνια στο χωριό με τις γνωστές συνθήκες, της στέρησης , μια ζωή ζαλίγκα, χωρίς νερό στο σπίτι, χωρίς ηλεκτρικό ,χωρίς γιατρούς . Της ευχόμαστε να τα χιλιάσει, να έχει υγεία και να χαίρεται την οικογένειά της.
Την ευχαριστούμε για αυτή τη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου