Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ !!!

                        *** ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ***
       Βράβευση της Πανευρυτανικής Ένωσης από την Ακαδημία Αθηνών Η πανελλήνια αναγνώριση και εμβέλεια του πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού έργου της Πανευρυτανικής Ένωσης συνεχίζεται. Ήδη και το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας μας, η Ακαδημία Αθηνών, στην πανηγυρική συνεδρία της επί τη λήξει του 2011 στις 29-12-2011 της απένειμε έπαινο: «ότι επί... πέντε και πεντήκοντα έτη σπουδαίον πολιτιστικόν τε και κοινωνικόν έργον επιτελεί». Η απονομή της μεγάλης αυτής τιμητικής διακρίσεως έγινε στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών στις 29 Δεκεμβρίου 2011. Στην αρχή της εκδήλωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Απόστολος Β. Γεωργιάδης ανέπτυξε το θέμα: «Νομική Επιστήμη, Δικαστική Εξουσία και Πολιτική». Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της εισηγήσεώς του αναφέρθηκε και στους Ευρυτάνες κορυφαίους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές αείμνηστους Κωνσταντίνο Τσάτσο και Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο. Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας κ. Βασίλειος Χ. Πετράκος παρουσίασε την Έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2011 και εν συνεχεία κάλεσε ονομαστικά τους βραβευόμενους να παραλάβουν τα σχετικά βραβεία από τον κ. Πρόεδρο. Η παραλαβή του σχετικού τίτλου της τιμητικής διάκρισης προς την Πανευρυτανική Ένωση έγινε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλο, ενώ παρόντες, εντός της Αίθουσας Τελετών, ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. Θανάσης Σταμάτης, Αντιπρόεδρος, Ηλίας Λιάσκος Γεν. Γραμματέας και Βασίλειος Σιορόκος Ταμίας, αφού σύμφωνα με την ισχύουσα εθιμοτυπία της Ακαδημίας κάθε βραβευόμενος είχε δικαίωμα εισόδου στην Αίθουσα Τελετών μαζί με τρία (3), μόνο, ακόμη άτομα. Την πανηγυρική και λαμπρή αυτή συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας κ. Λάμπρος Παπαδήμος, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, υπουργοί, βουλευτές, όλοι, σχεδόν, οι Ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου. Η μέγιστη αυτή τιμητική διάκριση προς την Πανευρυτανική Ένωση από το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Χώρας μας, την Ακαδημία Αθηνών, σίγουρα αποτελεί το επιστέγασμα της 55χρονης και πλέον αθόρυβης, μεθοδικής και δημιουργικής λαμπρής πορείας, δράσης και προσφοράς της στη ζωή και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας. Η Ακαδημία Αθηνών επιβράβευσε με την απόφασή της αυτή το πολυσχιδές και πλουσιότατο πολιτιστικό έργο της Πανευρυτανικής Ένωσης, η επιβράβευση δε αυτή αποτελεί οπωσδήποτε και ένα βήμα προβολής για τον τόπο μας, την Ευρυτανία μας, με το λαμπρό παρελθόν της και το ελπιδοφόρο μέλλον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου