Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Τσέρκο ή Τσέρκοβα


Μικρός οικισμός πλησίον της Φτελιάς όπου υπάρχει ο Ι.Ν.Αγ. Αθανασίου και το κοιμητήριο του χωριού. Στη θέση "Ερμές" υπήρχε οικισμός με 31 οικογένειες, καθώς και Ι.Ν προφήτη Ηλία. Η ονομασία Έρμες προήλθε από καταστροφή - ερήμωση του οικισμού μετά απο κατολίσθηση του βουνού λόγω σεισμού, στα τέλη του 17ου αιώνα. Την ίδια περίοδο καταστράφηκε και το Σοβόλακο (σημερινός Ψηλόβραχος). Κοντά στις Έρμες και δίπλα σε κρυστάλλινη πηγή υπάχρει υπεραιωνόβιος πλάτανος με άνοιγμα 3μ περίπου όπου στην κατοχή χρησιμοποήθηκε σαν φυλάκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου