Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Μυλωνέικα

Ο οικισμός βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Τρικεριώτη, με 6 σπίτια, 2 νερόμυλος και τον Ι.Ν του Αγ.Νικολάου. Το ποτάμι εδώ εμπλουτίζεται από τον Κοριστιάνη και το Αλεστιώτικο - Φτελιώτικο ρέμα, δημιουργεί ένα τεράστιο πλάτωμα που καταλήγει στα "Στενά", φαράγγι που οδηγεί στη λίμνη των Κρεμαστών. Στα Στενά υπάρχει μεταλλική γέφυρα που συνδέει τα Αμπλέλια (Αγ. Βλαχέρνα) με Μυλωνέικα - Φτελιά- Αγαλιανό (παλαιότερα υπήρχε το γνωστό καρέλι). Στο φαράγγι των Στενών, τα νερά του ποταμού δημιουργούν μικρή λίμνη, δίπλα σε δασύλλιο από μικρά και μεγάλα πλατάνια με ψιλή άμμο. Τα νερά γλύφουν απότομους βράχους "στριμώχνοντας" το ποτάμι πριν φτάσει στη λίμνη των Κρεμαστών, συνθέτοντας ένα μοναδικό τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Ο χώρος έχει καλή πρόσβαση και προσφέρεται για camping, κολύμπι, ψάρεμα. Ο Τρικεριώτης είναι ιδανικός για αθλητικές δραστηριότητες όπως rafting, canoe,kayak.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου