Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.


Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΑΓΟΡΩ Η ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΣΣΑ - Η ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ!!!


                            ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ….

 Η Αγόρω  Η Αγραφιώτισσα  παρουσιάστηκε στο 3ήμερο συνέδριο που διοργάνωσε η Πανευρυτανική Ένωση  8,9,10 Αυγούστου το 2008 στα Άγραφα με θέμα «Τα Άγραφα  στη διαδρομή της Ιστορίας», από τον εισηγητή  Βασίλη  Σιορόκο, του οποίου και το σχετικό ποίημα  αφιερωμένο στην Καπετάνισσα, Αγόρω  Αγραφιώτισσα.
Tα παραπάνω πρακτικά του συνεδρίου εκδόθηκαν από την Πανευρυτανική Ένωση  σε 2 τόμους (  1024 σελίδες  ).
Η  ζωγραφική απεικόνιση  είναι  του Ευρυτάνα  Ζωγράφου  Θανάση  Μπακογιώργου  και οι φωτογραφίες   από το τοπωνύμιο  «της  Αγόρως το Μνήμα» του Γιάννη Θ. Αθανασόπουλου και  η   «  Η Σπηλιά της Καπετάνισσας » στα Κάτω Εσωχώρια  του Γιώργου Τάσιου.
ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  17/1/2010( ftelia-evrytanias.blogspot.com)
ΚΑΝΕ  ΚΛΙΚ  ΕΔΩ
http://www.youtube.com/watch?v=48KQ_oX_12Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου