Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δημοσίευμα για το χωριό μας τοπικής εφημερίδας

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008 Αρ.Φύλλου 313 Έτος 7ο
                                                                       ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ


* Προχτές βρέθηκα σε ένα όμορφο γιορτάσι στην ξεχασμένη Φτελιά, Αλεστίων του Δήμου Προυσού. Όλα ήταν όμορφα και μπράβο στους Φτελιώτες για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης. Θα ήθελα όμως πέραν της γιορτής να κάνω και δυο παρατηρήσεις πολύ σημαντικές. Για να φτάσουμε με την παρέα μου στο χωριό είδαμε και πάθαμε. Ο δρόμος από την διασταύρωση της Αγίας Βλαχέρνας μέχρι τη Φτελιά είναι τραγικός. Οι κοφτερές πέτρες και το απαράδεκτο οδόστρωμα, μας έκαναν να υποφέρουμε μέχρι να φτάσουμε στην εκκλησιά. Καλό θα είναι, τουλάχιστον πριν την εκδήλωση αυτή, να δρόμος να καθαρίζεται και να βελτιώνεται έτσι ώστε η πρόσβαση στο χωριό να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Εδώ βέβαια θυμήθηκα ότι για το συγκεκριμένο οδικό κομμάτι, είχαν βγει αρκετά χρήματα. Δεν ξέρω που βρίσκεται το θέμα, θεωρώ όμως ότι ο ρέκτης Δήμαρχος Προυσού και για το ζήτημα αυτό θα δώσει λύση. Η δεύτερη παρατήρηση. Στη πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στη διασταύρωση δεν αναφέρεται το χωριό ΦΤΕΛΙΑ. Εντάξει, γίνεται ενημέρωση, ότι ο δρόμος οδηγεί στα Αλέστια, όχι όμως και για τη Φτελιά, οι κάτοικοι της οποίας κάνουν ότι είναι δυνατόν για να την κρατήσουν ακόμη ζωντανή. "Ακόμη και η αναφορά του χωριού σε μια πινακίδα, είναι ένα σημείο αναφοράς για το χωριό μας", μου είπε κάποιος Φτελιώτης που βρήκα στην εκδήλωση